En dan is het zover, er wordt gestart met het aanleggen van uw nieuwe tuin! Een team van ervaren hoveniers zal met de tuinaanleg aan de slag gaan.

Tuinaanleg fase 1: Leeghalen en opbouw

Allereerst wordt gestart met het leeghalen van de tuin. Alle losse spullen worden verwijderd, evenals de bestrating. Al het puin wordt voor u afgevoerd. Vervolgens begint het opbouwen van de nieuwe tuin. Zand en grond wordt de tuin ingereden waarna de grondlaag vlak gemaakt wordt: het bestraten, graszoden leggen en verder inrichten van uw tuin kan beginnen.

Tuinaanleg en opbouw

Tuinaanleg fase 2: Bestrating, gazon en verdere inrichting

Naast het bestraten (bijvoorbeeld bij de aanleg van een terras) en/of graszoden leggen, volgen zaken als het maken van bloem- en plantenbakken, een vijver, of het plaatsen van een tuinhuis, schuur of carport. Laat u een nieuwe erfafscheiding plaatsen of een vlonder bouwen? Dan wordt dit in deze fase van de tuinaanleg voor u gerealiseerd. Tuinverlichting komt ook aan bod. In deze fase van het werkproces wordt de verlichting geplaatst, eventueel met behulp van een elektricien.

Verdonk Tuinen is ook bekwaam in het inplanten (en verwijderen) van bomen. Lees hier meer.

Tuinaanleg en inrichting

Gazon

Voor het aanleggen van een gazon heeft u verschillende mogelijkheden. Denk aan het maken van een gazon door middel van het leggen van graszoden, zodat u direct een mooi stuk gras in uw tuin heeft. Maar ook het inzaaien van een gedeelte van uw tuin is mogelijk. Wij leggen graag alle opties aan u voor.

Bloem- en plantenbakken

Gemetselde bloem- en plantenbakken in de tuinVeel mensen willen planten en bloemen in hun tuin. Om beplanting op een mooie manier te verwerken kunt u plantenbakken en bloembakken laten plaatsen. Tegenwoordig worden deze bakken veelal gemaakt van stenen of betonnen muurelementen.

De muurelementen worden aan elkaar gelijmd waardoor een mooie bak van hoge kwaliteit ontstaat. Afhankelijk van uw wensen kan deze meerdere lagen bevatten. Ook de vorm kan geheel naar uw voorkeur en tuin worden bepaald.

Vijver

Vijver in de tuinOm meer leven (fauna) in uw tuin te brengen is het laten plaatsen van een vijver de ideale oplossing. U heeft een ruime keuze in de vorm, afmeting en gebruikte materialen van uw vijver. Zowel natuurlijke als modernere vijvers zijn mogelijk. Voor meer informatie over een op maat gemaakte vijver (en het onderhouden ervan) staan wij u graag persoonlijk te woord.

Uitleg over het vakkundig laten uitgraven van een vijver? Klik dan hier.

Erfafscheiding

Erfafscheiding en schutting in de tuinErfafscheidingen zijn in verschillende soorten en maten te krijgen en dienen ter afbakening van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een houten schutting (van zachthout of hardhout). Of een schutting van betongaas dat u kunt later begroeien met hedera. Daarnaast kan een schutting van betonnen palen en houten schermen ook een optie zijn.

Vlonder

Vlonder als terras aan het water in de tuinHet laten plaatsen van vlonders geeft uw tuin een natuurlijke uitstraling. Veelal wordt een vlonder van hardhouten planken gemaakt: dit verlengt de levensduur van de vlonder aanzienlijk. Het gebruik van andere materialen is echter ook mogelijk. Zo zijn bijvoorbeeld vuren planken ook een goede optie.

Een vlonder kan dienen als terras aan de waterkant, aanlegsteiger, maar ook als houten terras bij uw woning.

Tuinaanleg fase 3: Beplanting en afwerking

Als de laatste fase van de tuinaanleg is aangebroken wordt nieuwe beplanting geplant en de tuin afgewerkt. Bij de afwerking hoort onder andere het aftrillen en invegen van de bestrating en het licht snoeien van de beplanting die zojuist is geplaatst. Ook het behandelen van eventueel houtwerk wordt gedaan. Tot slot wordt al het overblijvende werkmateriaal netjes weggehaald.

Tuinaanleg en afwerking

Evaluatie en keuring

En dan is uw tuin klaar. Na een grondige keuring, waarin we samen met u alles nalopen, is het tijd voor u om te genieten van dit mooie, nieuwe gedeelte van uw leefruimte. Voor toekomstig onderhoud, al dan niet periodiek, kunt u uiteraard altijd bij Verdonk Tuinen terecht.